sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Seinen solinaa ja Eiffel-tornin huumaa Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpur, Malesia / 1.7.2012

Malesian ykköshokema lienee tällä hetkellä "Malesia number 1!". Sen kunniaksi seuraa lyhyt johdatus maan ykkösistä ykkösimmän kaupungin, Kuala Lumpurin arkeen.

KL:ään saavuimme lauantaina päivällä, ja täältä poistumme kohti Phnom Penhiä maanantaina iltapäivällä. Välissä olevat tunnit on käytetty lorvaillessa miellyttävän viileässä ikkunattomassa hostellihuoneessa Chinatownissa eli kaupungin vanhassa keskustassa (osa seurueestamme ei ole viileydestä samaa mieltä, ja tuloilma-aukkoja on pitkin oleskelua teipattu jesarilla), kävellessä vähäisiä nähtävyyksiä silmäillen ja koittaen haparoida syömäpuikoilla lautasella olevaa paikallista syötäväksi tarkoitettua tuotosta kohti suuta.

En keksinyt (jaksanut) muuta tiedotettavaa kaupungista, joten siirrytään saman tien viikonlopun kuvatarjontaan. 1. Eiffel-tornin juurella solisi maltaan tuoksuinen Seine, 2. Sirkushuveja kansalle ja turisteille Petronasin kaksoistornien juurella, 3. Paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten ei mahtihenkilöiden vaan mahtimiesten kuvat löytyvät jokaisen vartiokopin ja työmaakopin kattolistan alta, 4. Kuvottavan hajuinen malesialainen hedelmien kuningas durio maistui herraseurueemme herkkusuille, 5. Kunnan pankki, 6. Malesia ja erityisesti Kuala Lumpur kasvaa vauhdilla - rakennustelineitä ja nostokurkia riittää, 7. Petronasin kaksoistornit (Canon Digital Ixus75:n yrityksistä huolimatta salamavalo ei valitettavasti riittänyt valaisemaan koko rakennusta kuvaamishetkellä).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti