torstai 28. kesäkuuta 2012

Viimeistä päivää Penangilla

Penang, Malesia / 29.6.2012

Viimeinen kokonainen päivä Penangin saarella on tänään perjantaina, ja huomenna alkuun 5 kärsää käsittävä seurueemme lennähtää tämän maan ykköskaupunkiin Kuala Lumpuriin. Siellä piipahdamme parisen päivää, kunnes maanantaina Air Asian punavalkoiset siivet suuntaavat Kambodzan Phnom Penhiin. Varsinainen Kaakkois-Aasian kierros on siis vasta alkamassa tämän viikon orientaatiojakson jälkeen.

HUOM! Ansiokas ja tarkka paluumatkasuunnitelma löytyy naapuriblogista, http://menolippuaasiaan.blogspot.com/2012/06/paluumatka-kohti-suomea.html.

Viikko on kulunut lungisti, erityisesti lämpöön, hälyyn, ruokiin ja liikennekaaokseen totutellessa.

Vuokraamallani mopolla (muun herraseurueen mielestä kyse on moottoripyörästä) on kierrelty Penangin Georgetownia ristiin rastiin. Mopoilla pujotellaan autojen seassa periaatteella missä vain on sopiva reikä, siitä voi pyörällä ajaa. Homma toimii, koska autoilijat joustavat. Vaaratilanteita syntyy, ja pari päivää sitten todistimmekin skootteritytön ja auton kolaria. Tienviittoja ei Penangin teillä suuresti näe. Isoimmilla teillä on mopoliikenteelle oma kaista. Oman pyöräni (kuva alla, onnistuneesti vinossa) vuokra maksoi 4 vuorokaudelta 100 ringittiä, rinkulaa, eli n. 25 euroa. Ei siis paljon mitään.

Hintataso täällä on muutenkin edullinen. Parhaillaan istun uima-altaan ravintolassa, jossa kahvi (1,4 rm), tuorepuristettu mehu (2 rm) ja omeletti (3 rm) maksavat siis yhteensä kuutisen ringittiä eli 1,5 euroa. Yleensäkin ruoka-annoksen ja juoman saa 2-3 eurolla, kunhan pysyy poissa turistiansoista.

Länkkärimenosta saimme keskiviikon ajelulla maistiaisia Penangin Hard Rock Cafesta, jossa oli näytillä entisten ja nykyisten viihdetaivaan tähtien rekvisiittaa. Cappucino ja pieni jälkiruoka tekivätkin sitten jo kolmisenkymmentä ringittiä, eli kuutisen euroa. Tämän maan hinnoissa tarkoitti sitä, että paikalla oli meidän lisäksemme pari brittirouvaa ja jenkkipariskunta. Mukaan tarttuivat kuitenkin paikan nimikkopaidat. On sitten jotain mitä esitellä..

Tämä blogi on jäänyt hieman "vaatimattomalle" tasolle, eikä vähiten kuvien onnettoman asettelun ja sisällön vuoksi. Sekavuuden maksimoimiseksi tässä lyhyt selostus kuvien sisällöstä: 1. Auringonnousu tänä aamuna, 2. Mopokierroksella nähtyä: turistialueen rantaa, 3. Penangin kaupungintalon kanttiini, 4. Penangin kaupungintalon viranhaltija, 5. Penangin kaupungintalo, 6. Tämä kuva on Indonesiasta, miksihän se on täällä, 7. Turistialueen rakennuskantaa, 8. Vuokrapyöräni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti