sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Iloisia ihmisiä ja maukasta sapuskaa Phnom Penhissä

Nha Trang, Vietnam / 8.7.2012

Pahoittelut ensinnäkin laiskasta kirjoitustahdistani.

Kuala Lumpurista lähdettiin siis viikko takaperin määränpäänämme Kambodzan pääkaupunki Phnom Penh. Parin päivän visiitti sujui Cambodiassa mukavasti, hostellivalinnassa onnistuttiin, eikä kukaan kuollut.

Pöperö oli hyvää, yllättäen. Koska merenelävät tai muut yli 10-jalkaiset äyriäiset eivät allekirjoittaneelle maistu, on ruokavammaisen elämä täällä maapallon suunnalla hieman haastavaa. Kasvisruoan tilaaminen on tuskaisaa, reissukavereiden kehoitukset tilata "rohkeasti" mitä listalta vain löytyy, eivät ole oikein tuloksellisia näläntorjumisen näkökulmasta. Mieleen jäi parhaiten Amokilla eli kookosmaidolla höystetty paikallinen riisi-liha-kalapöperö, jota suosittelen lämpimästi.

Parin päivän vierailumme aikana ehdimme paitsi iltatunnelmoida Mekong-joen rannalla (vähäisessä lemussa, hyi hyi kunnallinen vedenpuhdistus), palkata tuktukin päiväksi 15 dollarilla kuskaamaan osaa retkuettamme purkamaan turhautumistaan kuoleman kent.. ei kun ampumaradalle räiskimään neuvostovalmisteisilla piipuilla. Tyynimmät ja vakaimmat meistä ohittivat tämän vaihtoehdon ja jatkoivat todistamaan Pol Potin järjettömän hirmuhallinnon tekoja 70-luvun loppupuolella Kuoleman kentille. Sen jälkeen vierailimme tutustumassa paikallisiin kidutusmenetelmiin Pol Potin aikaisessa S21 -kidutusmuseossa. Vähillä taloudellisilla panoksilla hallinto näytti saaneen älyttömät tavoitteensa toteututetuksi varsin tehokkaasti.

Kuten matkamme Suuri Johtaja menolippuaasiaan.blogspot.fi -blogissa jo mainitsikin, oli yksi Phnom Penhin kohokohdistamme osallistua paikallisille hmmm no neitosten synttäreille, joissa tarjoilu pelasi. Tästä reissusta lisää jälkilöylyissä Suomessa.

Kambodzasta jäi hyvä maku. Paikalliset olivat kiireettömiä ja iloisia, olut ja ruoka hyvää, hinnat edullisia. Kambodzasta jatkoimme viikon puolivälissä kohti Vietnamin rajaa. Siitä lisää vielä maanantaina illalla!

Ja sitten kuvatarjontaan: 1. Kuorma-autot ja muut no kuljetustavat vetävät täälläpäin maailmaa hieman vähemmän kapasiteettia kuin mihin kotimaassa on totuttu, 2. Paikallusen mustanmaijan kyytiin mahtuu rajallisesti kuljetettavia, 3. Näkymä tuktukin turvakorin sisäpuolelta, 4. Aamunäkymä hostellin katolta naapurikiinteistöille, 5. Väsynyt matkalainen, 6. Hienosti nimetty ravintolaketju (oho, kuva on Kuala Lumpurista), 7. Seesteistä aamuliikennettä, 8. Kun vettä tulee täällä, sitä ei tule tuntikaupalla, mutta kun sitä tulee, niin sitten tuleekin kuin Esterin sieltä itsestään.. Liikenteessä rapa roiskuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti